Nesten halvparten av våre pasienter oppsøker hjelp pga. nakkeproblemer. Nakkens funksjoner er kompliserte og spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet.

Finmekanikken i nakken består av et intrikat samspill mellom ledd, følsom dyp muskulatur og store deler av nervesystemet. Vi er derfor helt avhengig av at nakkens finmekanikk er intakt for å holde balansen, utføre presise bevegelser og orientere oss etter sanseinntrykk fra syn og hørsel. Et akutt nakkekink oppstår tilsynelatende plutselig uten noen ytre årsak eller direkte skade. Ofte har kinket underliggende årsaker som har utvikler feilfunksjoner i nakkens muskler og ledd.

Vanlige symptomer på nakkekink:

Nakken låser seg plutselig og blir stiv og smertefull. Kan våkne med kink om morgenen. Smerten sitter ofte i et bestemt punkt i nakken Hodet holdes på skakke for å unngå smerten. Vanskelig å dreie på hodet eller se til siden uten å samtidig snu hele kroppen. Smertene kan være intense, – umulig å løfte hodet uten å hjelpe til med armene. Smertene forverres gjerne i løpet av første 1-2 dager for så å bli gradvis bedre. Noen blir raskt bra. men hos andre kan stivheten vedvare i uker og måneder

Kiropraktisk behandling av nakkesmerter:

De fleste nakkesmertepasienter har god nytte av kiropraktorbehandling. Kiropraktisk behandling søker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem for å redusere smerte, fremme generell helse og gi økt livskvalitet. I behandlingen av den enkelte pasient legges det vekt på å se pasienten i et helhetsperspektiv etter en totalvurdering. Tverrfaglig samarbeid kan være nyttig. Kiropraktoren anvender hovedsakelig hendene i selve behandlingen og bruker en rekke metoder og teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem: Spesifikk leddbehandling Tøyninger Muskulære teknikker Nevrologiske teknikker Stabiliserende trening Øvelser, råd og veiledning

Dette kan du gjøre selv:

Kuldepakninger på smertefullt område Prøve å opprettholde så normal bevegelse som mulig, selv om dette er ubehagelig. Jo raskere du kommer tilbake i normal aktivitet, desto raskere blir du smertefri. Smertestillende og betennelsesdempende medikamenter kan være nyttig i den akutte fasen, spesielt ved store smerter på natten.
 

Din Plage